Her kan du lese svarene på en del viktige spørsmål. Som for eksempel:

 

Jeg finner ikke min kommune, kan du lage den?

Jeg har planer om å lage alle kommunene i landet. Det har tatt meg to år å lage halvparten, så det kan ta litt tid. Det finnes en mulighet ved å spesialbestille kommunen din, for jeg må prioritere de kommunene som blir bestilt først. Disse plakatene koster rundt 100,- mer enn standardplakatene som allerede er laget. Her kan du også bestille plakater av land eller områder eller hva annet du måtte ønske. Spesialplakater kan bestilles her.

 

Hva er Vippsnummeret ditt?

Vippsnummeret mitt er: 509540. Du kan også søke etter Minoplakater.no. Du må da velge "Kjøp og Betal" og ikke "Send penger"-valget. 

 

Hva er meningen med livet?

Det er vel noen som har svart på dette før, men jeg tror at du selv må finne ut hva ditt mål med livet skal være. Og prøve å nå dette målet. Du kan selvsagt også endre eller lage nye mål underveis. Man har nødvendigvis et annet ambisjonsnivå og syn på ting når du bikker 60 enn du hadde da du var 7. Jeg tror også at du ikke skal nå disse målene for enhver pris. Turen er målet! :-D Kos deg akkurat så mye at du blir akkurat så gammel du ønsker, men husk at du kan dø i morgen. carpe the fucking diem. Drit deg ut for en god histories skyld. Gi faen i noen ting. Bry deg om andre ting. Bli oppslukt av det som interesserer deg. Hør på musikk. Vær snill mot mammaen din. Si hva du mener. Bruk tanntråd. Ikke vær for overpositiv - det er slitsomt for oss andre, men det er naturligvis enda mer slitsomt om du er overnegativ. Gjør et forsøk på å være den du er. Tviler på at så mange kommer til å tro at du er Beyoncé uansett hva du gjør. Du er du og du duger. Tenk litt på andre også; vent med å gå på bussen til folk har kommet seg av, stå til høyre i rulletrappa, trekk ned når du har vært på do og smil til en fremmed av og til.

 

Har Mitt Hjertested-plakaten bare bilde av et stort hjerte? Eller blir det kart over det stedet jeg ønsker meg?

Mitt Hjertested-plakaten har ikke et stort hjerte som vist på produktsiden. Jeg har sannsynligvis ikke tegnet stedet du bestiller, og da blir det jo vanskelig å vise dette på plakaten. I mangel av noe bedre bruker jeg altså bare et hjerte for å vise frem fargealternativene. 

 

Kan du lage plakat av mindre steder enn kommuner?

Jeg kan lage kart av det aller meste, problemet er bare tilgangen på grensegata. Altså, det finnes ikke så veldig bra grunnlag for hvor grenser går mellom diverse små grender rundt om i landet vårt. Om du derimot er lokalkjent nok til å skissere opp hvor disse grensene skal gå så lager jeg lett en plakat av det.

 

Hvor lenge er det til plakaten min kommer?

Det kommer litt an på. Først og fremst så kommer det an på hvilken leveringsmetode du har valgt. Om du har valgt ekspresslevering skal plakaten bli sendt fra trykkeriet innen to arbeidsdager. Om du har valgt standardlevering kan det ta noen dager før plakaten blir sendt. Grunnen til dette er at jeg ikke har noen plakater på lager. Alt trykkes opp etterhvert som de blir bestilt. Jeg kan ikke sende disse trykkeribestillingene hver dag, men som regel skjer dette én gang i uken. Dersom du da har maks uflaks legger du inn bestillingen dagen etter at jeg har sendt en trykkbestilling. Det kan i verste fall ta opp til 10 arbeidsdager før plakaten din blir sendt fra trykkeriet. Beklager til dere dette måtte gjelde, men det er rett og slett bare slik det må være akkurat nå.

 

Kan jeg få kartplakatene i andre formater enn 50x70?

Det kan du, men dette vil koste det samme som 50x70-plakatene. Det tar nemlig lengre tid å lage A4 / A3 / 30x40-versjoner. Grunnen til dette er at de må ha et annet design enn 50x70-plakatene fordi det ofte ikke blir plass å skrive stedsnavnene i lesbar skriftstørrelse på så små formater. Og da må jeg først lage 50x70-versjonen for å kunne lage de mindre formatene. Dette designet har samme kartet med alle de fine fargene, men med tall plassert i de forskjellige områdene, og med en liste med navnene under. Eksempel på dette designet kan du se under.

 

Hvorfor gjesper man?

En av forklaringene har i mange år vært at vi gjesper fordi oksygennivået i lungene er lavt. Gjespet er derfor hjernens måte å iverksette et stort inntak av ny, frisk oksygen. Men fostre gjesper også, og det synes forskerne er underlig fordi de ikke puster inn oksygen gjennom lungene i livmoren. Litt uvisst, med andre ord.

 

Det er noe feil på plakaten jeg ønsker meg, kan du fikse det?

Jeg har erfart at kartene jeg bruker som grunnlag for plakatene har gamle skrivemåter på stedsnavn. Det hender også at kartene har en annen inndeling enn lokalbefolkningen mener er riktig. Jeg setter enorm stor pris på tips om feil, for jeg ønsker at plakatene skal være så korrekte som overhodet mulig. Jeg har dessverre ikke økonomiske midler til å belønne denne tjeneste med noe særlig, men siden du er inne på denne siden er du vel litt lokalpatriot, og derfor har du kanskje også et ønske om at plakaten skal være korrekt. Dessuten skal du få både så mye flesk av Særimne du orker, en skokk jomfruer og evig liv i det hinsidige som takk. Jeg lover! Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden.

 

Hvorfor er du så treig med å svare på mail?

Jeg prøver å svare på så mange mailer og meldinger som mulig, og så raskt som mulig. Problemet er bare denne berømte tiden. MINO er et sideprosjekt / hobbyprosjekt som jeg bruker fritiden min til å drifte. Denne fritiden er dog ganske begrenset siden jeg har fast jobb og en liten familie som også krever sin porsjon oppmerksomhet.

 

Ta meg til toppen igjen!